Acasa

luni, 10 mai 2010

Nu o sǎ mai avem nevoie de telefoane mobile! S-a inventat “Al şaselea simţ”


Business Forum- PranavPranav Mistry, absolvent al Institutului de tehnologie din Massachusetts, a reuşit după 8 ani de muncă să creeze cel mai avansat dispozitiv de până acum care facilitează interacţiunea dintre universul fizic cu cel informaţional. Ultimele eforturi cu privire la acest lucru ne sunt dezvăluite în cadrul unor conferinţe TED din India, unde Mistry anunţă că va oferi public codul de software al dispozitivului pentru a-l face accesibil tuturor.
"Al şaselea simţ " este un echipament portabil cu aplicare în diverse aspecte ale vieţii, realizat prin asamblarea unei camere web şi a  unui sistem portabil cu baterii, dotat cu o mică oglindă, acestea comunicând cu un telefon mobil care acţionează ca un dispozitiv de comunicare şi calcul.
Sistemul recunoaşte orice gest pe care o persoană îl face şi permite utilizarea oricărei suprafeţe pentru a proiecta informaţia solicitată. Urmărind cele patru degete importante, camera identificǎ gesturi precum cel de a fotografia, fiind capabilǎ sǎ fotografieze ceea ce este în faţa noastră ca mai apoi imaginea sǎ se poatǎ sorta, organiza sau prelucra.
Dacă alegeţi o carte dintr-o librărie, puteţi obţine rating-ul cărţii  proiectat pe copertă sau întorcând pagina, veţi obţine informaţii suplimentare despre carte sau autor. De asemenea, citind ziarul, puteţi primi adnotări video despre evenimentul asupra căruia vă informaţi.
Dacă interacţionaţi cu o persoană, diferite embleme din cuvinte vor apărea proiectate pe tricou şi vă vor da şansa să aflaţi lucruri caracteristice acesteia. Ceasul va deveni un accesoriu inutil, dat fiind faptul că tot ce trebuie să faci pentru a afla ora este să desenezi un ceas cu degetul.
Dezvoltarea echipamentului "Al şaselea simţ " ne oferă acces direct şi uşor către toate informaţiile relevante despre lucruri cu care interacţionǎm în viaţa de zi cu zi .
Pattie Maes, purtătorul de cuvânt al companiei TED India , sponsorul principal al acestui proiect revoluţionar, declară că : "...poate în alţi 10 ani vom fi prezenţi aici cu ultimul implant de "Al şaselea simţ "  în creier. ".
Statisticile arată cǎ  în cazul unei producţii de masă, în viitor, dispozitivul nu va costa mai mult decât costǎ astǎzi telefoanele mobile .

Niciun comentariu:

Persoane interesate